Slaapconsulten

Of je kleintje nu enkel hazenslaapjes doet, heel veel hulp nodig heeft bij het inslapen,  het wel best gezellig vind om het grote bed met jou te delen, of kiekeboe spelletjes te spelen in het midden van de nacht...

In elk van deze situaties kan ik jou als slaapcoach ondersteunen om de weg naar dromenland voor je kleintje terug te vinden!

Mijn aanpak

Holistisch

Werken aan slapen kan pas wanneer de echte reden van het slaapprobleem is gekend en in balans gebracht. Net om die reden kijk ik naar alle factoren die het slapen kunnen bepalen. Dit kunnen zowel fysieke factoren zijn, softe factoren ( als hechting en slaapomgeving), als slaaptechnische factoren ( ritme, slaapassociaties).

Pas wanneer alle obstakels zijn weggewerkt, kan de weg naar dromenland over het fluisterasfalt verlopen.

Responsief

Hechting en slapen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want slapen is durven loslaten, en dat loslaten pas vanuit het vertrouwen dat mama en papa nooit ver weg zijn, wanneer je ze nodig hebt.

 

Om die reden heeft de band tussen ouder en kind mijn absolute voorrang, en heb ik gekozen voor de droomritme methode, die uitgaat van responsiviteit. 

Je hoeft je kleintje geen urenlang te laten huilen om hem of haar te leren slapen! Als je met mijn slaapplan aan de slag gaat, mag je er zijn voor je kleintje, naast hen lopen op de weg naar dromenland, indien nodig zelfs hand in hand, om hem of haar daarna stilletjes los te laten. Net zoals bij het leren fietsen.

Ondersteuning

aan huis

Wanneer je kleintje onrustig is voel je je als ouder vaak machteloos, maar ook baby's voelen feilloos de sfeer aan die er in huis hangt. Zo ontstaat vaak een vicieuze cirkel, waar je maar moeilijk uit geraakt.

Om die reden bied ik ook de optie aan voor ondersteuning aan huis. Waarin je desgewenst de keuze hebt tussen 2 mogelijkheden:

 • In overleg met de vzw "Tranen met tuiten" zorg ik voor ondersteuning aan huis om jou even een momentje per dag te ontlasten.

 • Ik kan ook zelf ter plaatse komen om de onrust van je kleintje te observeren, en gedurende die dag ook te ondersteunen waar nodig.

Tijdens een dergelijke begeleiding worden vaak ook nog factoren duidelijk die het slapen verhinderen​, die tijdens een intakegesprek niet naar voren kwamen. Waardoor op enkele dagen tijd vaak (slaap)wonderen kunnen worden verricht! Lees hier het verhaal van de kleine Vic, en zijn ouders die een intensieve begeleiding aangingen.

Gratis uitlenen van materialen

Inbakeren of niet? En welk zakje is dan het meest geschikt voor jullie kindje en situatie? Tijdelijk een draagzak nodig voor stap 1? 

Ik heb diverse materialen ter beschikking die bij het aanvragen van een consult gratis* gedurende 2 weken kunnen worden uitgetest, zonder enige aankoopverplichting!!

Ik verkoop zelf geen materialen, en heb ik geen enkele commissie op de verkoop, dus dit doe ik enkel ter ondersteuning, dus dit is enkel mogelijk voor klanten.

De boelie inbakerslaapzak verdeel ik daarentegen wel zelf, en kan dus ook door niet-klanten worden uitgetest**

* bij een consult op afstand worden enkel verzendkosten aangerekend.

** Er wordt een waarborg van €50 aangerekend

Consulten

Schermafbeelding 2020-04-24 om 16.08.05.

Coach-call

30 min

Een coach call is geschikt wanneer:

 • Je losse vragen hebt ivm het slapen van je kleintje

 • Er geen fysieke onrust speelt

 • Je kort wil afstemmen

 • Je reeds een traject hebt doorlopen, maar nadien extra vragen hebt.

€30

Schermafbeelding 2020-04-24 om 16.07.54.

Coaching traject

45 min/ consult

Een coaching traject is geschikt wanneer:

 • Je een volledige kijk wil op alle mogelijke factoren die bepalend kunnen zijn voor de slaap

 • Je een plan van aanpak op maat van jou kindje en jou gezin wil!

 • Je hierbij tussentijdse evaluaties en begeleiding wil!

Een Coachingtraject bestaat altijd uit een intakegesprek (€75) + het aantal opvolgconsulten (€60/consult) dat nodig is om de onrust weg te werken.​

Vanaf

€60/consult

Schermafbeelding 2020-04-24 om 16.06.49.

Intensieve begeleiding

3 dagen (9-15u)

Intensieve begeleiding is geschikt wanneer:

 • We een intakegesprek hebben gehad

 • Je een intensieve begeleiding aan huis wenst

 • Je het grondig wil aanpakken

 • Je zelf even tot rust wil komen

 • Je er tijdens het coachingstraject niet zelf uit geraakt.

€600