De tools van Tina, en rust die ze meebracht, leek ons kindje eindelijk te kunnen overtuigen om langer te slapen, iets waar ik als mama maar niet in leek te slagen.

Bart, Jessica & Vic'je

Meer lezen...

Nadat Vicje zijn reflux onder controle was, had hij het slapen jammer genoeg helemaal verleerd, er waren overdag wat hazenslaapjes en 's nachts viel hij als een blok in slaap om te overleven.

Ik probeerde hem zoveel mogelijk rust en regelmaat te geven en wiegde en troostte hem voor elk dutje om toch maar uit de oververmoeidheid te geraken. Telkens dit een beetje leek te lukken werd Vicje jammer genoeg ziek of kreeg hij een groeispurt en stortte ons kaartenhuisje weer in elkaar.

Toen we bij Tina aanklopten zaten we eigenlijk al door onze reserves, maar vol goede moed startten we met zijn slaapplan. En het ging ook echt beter! Vicje kon in de buggy slapen en begon zelfs net iets langer te slapen, maar toen werd hij weer ziek... Ik zag zag het niet meer zitten en Tina raadde de intensieve begeleiding aan.

 

De tools van Tina, en rust die ze meebracht, leek ons kindje eindelijk te kunnen overtuigen om langer te slapen, iets waar ik maar niet in leek te slagen.

 

Het was ongelooflijk om te zien wat voor vooruitgang we elke dag maakten, Vicje ging met grote sprongen vooruit!

Tina kon hem beter laten slapen, maar hielp ook met het aanleren van flesje drinken en is eigenlijk meer een babyexpert die je in huis haalt, dan enkel een slaapcoach.

Na deze 3 dagen zijn we eindelijk vertrokken om zelf verder te werken aan ons kleintje zijn slapen en zo de rust in huis te laten terugkeren!

Ontwerp zonder titel (56).png
Ontwerp zonder titel (57).png

De eerste weken van het slaapplan waren pittig, na ongeveer 2 weken zat ons zoontje in zijn ideale ritme. We hadden hem nog nooit zo rustig in slaap zien vallen

Rik, Elke & Gaston

Meer lezen...

Ons zoontje van 8 maanden viel vanaf het begin steeds op onze arm of in de draagdoek in slaap. Hij had last van verborgen reflux en vond het fijn om lekker dicht bij ons te zijn. Rond de leeftijd van 6 maanden werd het in slaap brengen op de arm moeilijker.. hij huilde veel, sliep maar korte stukjes ( op de arm, want wegleggen was geen optie meer), en was vaak onrustig.

Na zowat alle advies van naasten te volgen en zelf wat uit te proberen, waren we zelf enorm moe en waren we nog geen stap verder. Ook kwam stilaan de periode eraan dat ons zoontje in de crèche ging starten. Daar zeiden ze dat ze geen tijd ging hebben om hem in slaap te wiegen. Het gedacht dat ons zoontje vanaf dan zich in slaap zou moeten huilen, was voor ons een no go.

Via Social media kwamen we bij Tina. Na een beschrijving te geven van de situatie en een intake formulier in te vullen, kregen we al snel het uitgebreide slaapplan voor ons zoontje. We werden op voorhand al verwittigd dat het best pittig ging zijn en ja hoor, dat was het.

Mijn man en ik hebben het plan goed doorgelezen en samen overlopen. De dag daarna zijn we er met een positieve kijk aan begonnen. De eerste 2 weken waren enorm pittig.

Wat voor ons vooral aanpassen was, was dat we rekening moesten houden met de wakkertijden. Wanneer deze om waren moesten we ons zoontje in slaap brengen. Langer wachten was geen optie want dan ging hij nog meer oververmoeid worden.

Hierdoor moesten we onze dagelijkse activiteiten wat beter plannen. Naar de winkel gaan tijdens de wakkertijden, niet autorijden tijdens de wakkertijden ( tenzij iemand met hem speelde) want dan zou hij terug slapen, gaan wandelen en blijven wandelen omdat hij zeker een slaapcyclus moest vervolledigen,..

Best veel plannen en soms dus ook wel wat dingen even aan de kant schuiven.

Het in slaap brengen van hem ging de ene keer beter dan de andere. We hebben enorm veel steun gehad van Tina. Zij was enorm geduldig, legde alles met plezier uit en niets was teveel gevraagd, want geloof me.. we hebben veel vragen gesteld en heel vaak aangegeven dat we twijfelde. Ze gaf ons de kracht om door te gaan. We zijn blij dat we hebben doorgezet.

Uiteindelijk na ongeveer 2 weken zat ons zoontje in zijn ideale ritme. Zijn onrust was weg, hij was niet meer oververmoeid zoals voordien. De volgende stap was dat hij zichzelf in slaap ging brengen in zijn bedje, aangezien hij dit in de wandelwagen goed kon. Dit ging tot onze grote verbazing vanaf het eerste moment enorm goed.

 

We hadden ons zoontje nog nooit vanzelf zo rustig in slaap zien vallen. Sindsdien zijn de dutjes langer en is het zo'n vrolijk kereltje. We zijn enorm blij dat we ons zoontje nooit in slaap hebben moeten laten huilen.

15x opstaan per nacht daalden al snel naar gemiddeld 2 a 3 keer per nacht en sinds kort naar 0 keer! En dat zonder hem te moeten laten huilen

Leen & Ilias'je

Meer lezen...

Ontwerp zonder titel (58).png

Ons Iliasje van bijna een jaar is een heerlijk zalig monstertje. Het monstergedeelte kwam vooral ‘s nachts tot uiting. Hij is altijd wel een zeer actieve enthousiasteling geweest die liever niet langer dan vijf minuten stilzat.

Op 9 maanden begon dit echter wel zijn tol te eisen. Na een hele dag achter hem aan te hollen, wouden mama en papa het liefst van al eens een nachtje doorslapen, maar Ilias dacht daar anders over.

Elke nacht was ook anders; de ene nacht beperkte het zich tot 5 keer opstaan, op een andere nacht kon ik er soms maar liefst 15keer uit.

Na vanalles te hebben geprobeerd, kwam ik Tina tegen op sociale media. Zij bood haar hulp aan en luisterde naar heel ons verhaal.

Zij rekende op haar beurt dan uit hoeveel slaap Iliasje momenteel al kreeg en legde nauwkeurig en verstaanbaar uit hoeveel hij eigenlijk zou moeten slapen en hoeveel wakkertijd er tussen moet zitten.

Hierop volgde nog meer vragen van onze kant en ook deze waren niet te veel voor Tina.

Ook mijn zelfvertrouwen kreeg de nodige boost door haar.

We gingen dezelfde dag nog aan de slag met haar adviezen en de 15x opstaan per nacht daalden al snel naar gemiddeld 2 a 3 keer per nacht en sinds kort naar 0 keer! Geen 1 keer heb ik hem moeten laten doorwenen. Ons klein monstertje slaapt de laatste tijd nu door van 19u tot soms zelfs 7.00u.