Hoe de (motorische) ontwikkeling de slaap kan verstoren, en wat je hieraan kan doen!

Bijgewerkt: mrt 18

Daar gaat hij dan…Zeg nu zelf, wanneer is het leukste moment om telkens te gaan rechtstaan, zitten, rollen enz.? Natuurlijk het moment dat je hoort te gaan slapen!!

Hoe kan je hier nu het beste mee omgaan?

1. Kies voor de sweet spot!

Eerst en vooral is het belangrijk om te kiezen voor het meest ideale moment voor bedtijd! Wanneer je je houdt aan de maximum wakkertijden die voor je baby gelden, is de kans op een bedtijdstrijd veel kleiner. Ook zal je kleintje dan makkelijker inslapen, omdat dit zijn sweet spot is!

2. Overdag oefenen

Oefen de nieuw verworven activiteit overdag met je baby, en dit zelfs tot vervelens toe. Grote kans dat het voor je baby niet meer zo interessant is om bij bedtijd opnieuw te oefenen!

3. Oefen ook de oplossing

Niet alleen is het zinvol de nieuwe vaardigheid te oefenen, maar ook de oplossing van het “probleem”. Heeft je baby geleerd om naar zijn buikje te rollen, leer hem dan overdag zo snel mogelijk weer terug te rollen. Staat hij steeds recht in zijn bedje, leer hem dan hoe hij weer kan gaan liggen. Gaat hij rechtzitten, leer hem dan vanuit zit weer te gaan liggen.

4. Laat zien wat je van hem verwacht

Rol je baby terug naar zijn ruggetje wanneer hij in bed rolt, leg hem weer neer wanneer hij rechtstaat,…

Maar doe dit max 2 keer, grote kans dat het anders te activerend werkt!


Wil je graag meer van deze tips lezen, op de hoogte worden gehouden van nieuwigheden binnen de babyacademie, enz.? Schrijf je dan in voor ons Babynieuwzzz via onderstaand formulier!
60 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven