Ouders hebben gemiddeld tot 6 jaar last van verstoorde slaap na de geboorte van hun kind

Bijgewerkt: mrt 18

Onderzoekers van de universiteit van Warwick in Groot-Brittannië stelden, tijdens hun onderzoek naar de invloed van pasgeboren op de slaap van hun ouders, vast dat het tot 6 jaar na de geboorte kan duren eer hun slaap zich weer hersteld.


In de eerste 3 maanden na de geboorte slaapt een moeder gemiddeld een uur minder dan voor de geboorte, voor de vader is dit gemiddeld een kwartier. Het onderzoek wijst ook uit dat het effect op slaap bij het krijgen van een tweede en derde kind minder groot is dan bij het eerste kindje.


Ze voegen eraan toe dat "advies en ondersteuning routinematig moet worden gegeven aan nieuwe ouders die zich voorbereiden op de bevalling, het belangrijk is hen te informeren over de slaapverwachtingen en hen aan te moedigen om voorzorgsmaatregelen te nemen om de risico's van de gevolgen van slaapgebrek te verminderen". 


Net omdat preventief informeren zo belangrijk kan zijn, zet ik me ook in voor het informeren van toekomstige, en jonge ouders in verband met het slaappatroon, de slaapverwachtingen, en eventuele slaapproblemen bij pasgeborenen.

Meer weten over mijn workshops? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen!

Bron: https://academic.oup.com

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven